Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На місці осілого танкера “Делфі” поблизу Одеси вміст нафтопродуктів перевищив у 157 разів

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Кримсько-Чорноморського округу зробили новий відбір проб вод на місці знаходження підтопленого танкеру.

Фахівці встановили перевищення вмісту нафтопродуктів в епіцентрі події у 157 разів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав тимчасово виконуючий обов’язки начальника Державної екологічної інспекції, Єгор Фірсов, передає Depo.Одеса.

“Станом на зараз ситуація не є критичною, але рекомендую відмовитись від купання у морі”, – прокоментував він. За його словами, на даний час на місці події працюють інспектори, які продовжують моніторинг забруднення у межах своїх повноважень і зони відповідальності.

“Координуємо дії з АМПУ, на жаль, наразі, через шторм зробити можна небагато – вздовж берега розтягнули сорбуючі бони. Як тільки шторм вщухне, бони встановлять навколо аварійного буксиру, щоб уникнути поширення плям паливно-мастильних матеріалів у море. Отримавши доступ до судна, фахівці зможуть провести обстеження і встановити більш точні показники забруднення”, – пояснив Фірсов.

Також він надав інформацію щодо самого танкера, який застряг на узбережжі Одеси. “Це рейдово-портовий нафтоналивний плавбункеровщик болгарського проекту 585. Його довжина 59 метрів, ширина – 10 метрів, вантажопідйомність – 1565 тонн. Відомо, що власник судна “Фактор груп лімітед”, зареєстрований у Харкові і належить Джавадову Шамсаддіну Алі Огли”, – розповів він.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН