Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Судно, що затонуло поблизу Одеси виявилось заважким, водолази спробують його полегшити

Судно Delfi, що затонуло на пляжі “Дельфін” в Одесі, виявилось заважким, його підняття перенесли. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив співвласник компанії “ТІС”, яка займається підйомом судна Андрій Ставніцер.

За його словами, 19 липня водолази мають полегшити судно, відкочуючи кормовий відсік й носовий трюм. Також вони планують дістати понтон, який лопнув 18 липня під час спроби вирівняти судно. Його замінять.

Ставніцер також зазначив, що порвався й кормовий трос.

19 липня буксири працювати не будуть. Дату наступної спроби підняття планують визначити ввечері під час наради робочої групи, написав Ставніцер.

Андрій Ставніцер розповів, що передбачити вагу судна неможливо, як і те, наскільки сильно воно тримається за хвилеріз.

Окрім того, Ставніцер пояснив, що судно намагаються підняти саме влітку, бо восени зазвичай море штормить. Це унеможливить проведення подібних робіт. Взимку проводити підняття також неможливо. Якщо не встигнути влітку, доведеться чекати на весну, написав він.

Голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований на своїй сторінці в Facebook повідомив, що дві спроби підняти танкер 18 липня були невдалими. Він зазначив, під час евакуації судна нафтопродукти знову можуть потрапити в море. Спеціалісти ДЕІ постійно відбирають проби води, написав Мальований.

Нагадаємо, що роботи з вирівнювання судна почалися 18 липня. Однак підняти його не вдалося. Під час робіт обірвалось місце кріплення одного зі швартувальних кінців канату, повідомила прессекретарка Одеської міськради Наталя Мальцева.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН