Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В ХОДА перейнялися проблемами безхатченків

Напередодні приходу холодів в Україну постає питання забезпечення комфортних умов для життя безхатченків. Заступниця голови ХОДА Світлана Чепіга прокоментувала на своїй сторінці у фейсбуці ситуацію довкола цієї проблеми і пошуки їх вирішення:

“Чи замислювались ви, як живуть безхатченки? Часто ми бачимо таких людей біля смітників. Вони копирсаються серед гір бруду у пошуках їжі, одягу чи ще чогось.
Безхатченками стають люди з різних причин, але найменший відсоток тих, хто обрав вуличне життя за власним бажанням.

Сьогодні ми не маємо планомірної стратегії та дієвого механізму боротьби з проблемою бездомності. Наявна система надання допомоги нездатна забезпечити потреби безпритульних через низку причин: неефективні способи реінтеграції, недовіра та страх безхатченків, недостатнє фінансування з боку держави, відсутність чіткої позиції населення та ще багато інших чинників. Кількість безпритульних збільшується, в зимній період холодів становить реальну загрозу загибелі.

Саме тому я скликала нараду, щоб обговорити та вирішити, як саме ми можемо зарадити безпритульним у нашій області.
Дискусія з колегами вийшла емоційною, але продуктивною. Адже я переконана, щоб вирішити будь-яку проблему, перш за все, необхідне бажання допомогти людям”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН