Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховчани взяли участь у Туристичній майстерні Миколаївщини

Україна, останнім часом, стає все більш привабливою, виходячи на новий туристичний рівень. Розташована у центрі Європи, вона має всі умови для належного розвитку економіки за рахунок туризму, проте суттєво відстає від провідних держав світу за рівнем розвитку туристичної інфраструктури та якості туристичних послуг.

Саме з метою створення умов для забезпечення прискореного розвитку сфери туризму, перетворення її у високоефективну, інтегровану у світовий ринок галузь, Миколаївщина 14-15 листопада 2019 року проводила Туристичну майстерню, на яку запросили представників структурних підрозділів з питань туризму обласних державних адміністрацій та міських рад, керівників туристичних інформаційних центрів, суб’єктів туристичної діяльності, громадських активістів, які працюють у сфері розвитку туризму.

Від Новокаховської громади на Туристичній майстерні спілкувалась з експертами туристичної галузі Малига Яна – заступник начальника відділу культури і туризму.

Упродовж доби, 14 листопада, 18 спікерів з 5 областей України (Херсонська, Миколаївська, Одеська, Вінницька, Київська) популяризували туристичні можливості своїх регіонів та міст, ділились досвідом у створенні активних важелів розвитку внутрішнього туризму, презентували кращі туристичні продукти та об’єкти 2019 року. Президент Національної туристичної організації України – Іван Ліптуга ознайомив присутніх з новими аспектами реорганізації Міністерства, в складі якого буде розвиватися туристична галузь країни, та анонсував 26 листопада в м. Київ презентацію дослідження туристичної сфери України, яке провела Хорватія.

А 15 листопада відбувся рекламно-інформаційний тур з оглядовими екскурсіями по туристичним об’єктам Миколаївщини, під час якого всі присутні змогли наочно ознайомитись з принадами нашої Південної України.

Оскільки зазначена сфера пов’язана з діяльністю більш як 50 галузей, її розвиток сприяє підвищенню рівня зайнятості, диверсифікації національної економіки, збереженню і розвитку культурного потенціалу, збереженню екологічно безпечного навколишнього природного середовища, а також підвищує рівень інноваційності національної економіки, сприяє гармонізації відносин між різними країнами і народами. Крім того, туризм є одним із засобів реалізації зовнішньої політики держави.

Новокаховська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН