Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Воркшоп «Україна-НАТО: Співпраця заради миру» відбудеться в ХДУ

Як Херсонщина, розташована на межі з тимчасово окупованим Росією Кримським півостровом, зазнає інформаційних атак країни-агресора та як можна ефективно їм протидіяти? Про це йтиметься під час воркшопу «Україна-НАТО: Співпраця заради миру», що відбудеться 21 листопада 2019 року в Херсонському державному університеті. Воркшоп проводитиме Центр глобалістики «Стратегія XXI» за підтримки посольства Великої Британії в Україні.

Під час симуляційної гри «Протидія інформаційним пропагандистським атакам, спрямованим проти співпраці Україна-НАТО в повідомленнях місцевих ЗМІ як компонент кібербезпеки» студенти-учасники воркшопу спробують себе в ролі журналістів, представників аналітичних структур та неурядових організацій, готуючи матеріали для протидії інформаційним атакам проти співпраці України з НАТО. Вирішення таких практичних завдань дозволить зрозуміти природу міфів гібридної війни та навчитися розрізняти їх за повідомленнями в ЗМІ і соцмережах.

Симуляційній грі передуватиме лекція відомого експерта в галузі безпекової політики, професора Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Шевченка Григорія Перепелиці, на тему «Ключові задачі НАТО, цінності та принципи роботи в Україні. Переваги співпраці Україна-НАТО».

 У заході також візьмуть участь перший секретар  посольства Великої Британії в УкраїніДжеймс Рьод-Мур, президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Михайло Гончар, ректор ХДУ Олександр Співаковський та проректор ХДУ Оксана Лаврикова. 

Цей захід – третій із серії воркшопів, які проводяться в українських вишах в рамках проекту «Підвищення обізнаності про НАТО серед громад на сході та півдні України». Перші воркшопи відбулися в Сумському держуніверситеті (10 вересня) та Донецькому деравному уніврситеті управління (м. Маріуполь, 10 жовтня). Проект  реалізує  Центр глобалістики «Стратегія ХХІ» за підтримки посольства Великої Британії в Україні. (Детальніше про проект: https://geostrategy.org.ua/ua/proekt/potochni/nato-project).

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН