Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій області у Дніпро випустили 10 тонн товстолобика

Цього тижня  у с. Тернівка Запорізької області випустили у Дніпро 10 тонн товстолобика на загальну суму близько 600 тис. грн.

– Над питанням визначення виду і кількості мальків працювали фахівці-дослідники Інституту рибного господарства НАН України. У с. Тернівка перший етап зариблення р. Плоска Осокорівка відбувся навесні 2019 року в період активного будівництва третього підприємства компанії в Запорізькій області. Тоді ми випустили у річку понад 1,7 тонн строкатого товстолобика на суму близько 102 тис. грн. Цього разу ми поповнили біоресурси річки 10 тоннами особин товстолоба на суму близько 600 тис. грн. Якщо в майбутньому буде необхідність проведення додаткових обсягів днопоглиблювальних робіт, вони обов’язково будуть супроводжуватись поповненням популяції риби у річці, а обсяги зариблення та видовий склад знов визначать науковці на підставі спостережень та відповідних досліджень, – сказав нженер з охорони навколишнього середовища компанії Ірина Плошник.

– На сьогоднішній день ТОВ СП «НІБУЛОН» вносить один із найбільших вкладів до відновлення водойм Запорізької області, зокрема що стосується поповнення рибного фонду, – говорить Оксана Каменова, голова спецкомісії із зариблення і головний спеціаліст відділу іхтіології та регулювання рибальства Державного Агентство Рибного Господарства України у Запорізькій області.

Джерело

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН