Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

140 дитячих будинків сімейного типу діє на Херсонщині

В обласному художньому музеї ім. О. Шовкуненка зібрались представники влади, духовенства, благодійних організацій, херсонці, що опікуються проблемами дітей без батьківської опіки.

У другу неділю листопада традиційно проходить спільна молитва за дітей-сиріт.

«Цей захід – спільне звернення до Бога, ми просимо Його підтримки і захисту для дітей, що не мають батьківської любові, зростають не в родинах. Але це й ще обговорення цієї суспільно важливої проблеми», – сказав настоятель Свято-Троїцького храму, протоієрей Євген Сидоренко.

Останнім часом кількість сиріт в області зменшилась. Як розповів директор обласного Центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Дмитро Муценко, цьому сприяло те, що їх беруть під опіку, всиновлюють, влаштовують у дитячі будинки сімейного типу. На сьогодні їх 140.

«Цей захід дає можливість сфокусувати увагу суспільства на такому явищі, як сирітство. Для українців воно є непритаманним. Діти, родина – завжди були найціннішим. І цей день, коли ми оцінюємо, як ми ставимось до дитини, бо вона має бути найбільшою цінністю в житті», – підкреслив голова благодійного фонду «Мій дім» Юрій Маринчак.

Учасники заходу також познайомились з фотовиставкою, розгорнутою у великій музейній залі. Експонуються знімки дітей, чиї батьки загинули на Сході країни. Проєкт «Мій тато – герой» реалізований комунальним підприємством «Оберіг». На виставці представлено 40 робіт. Протягом чотирьох місяців з дітьми працював фотограф Олександр Корняков.

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН