Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З Херсонщини почали вивозити пестициди

Розпочався процес вивезення з території Херсонської області безхазяйних пестицидів. З території агрофірми «Радгосп «Білозерський» у Білозерському районі буде вивезено 65,2 тонни отрутохімікатів, які зберігаються у металевих діжках на піддонах. Ще 44,8 тонни транспортують з району роз’їзду «Срочний», 504 км, Федорівська сільська рада. 

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Сергій Козир під час робочої поїздки до агрофірми «Радгосп «Білозерський». 

«Всього до кінця року з Херсонської області вивезуть 110 тонн на загальну суму понад 6 млн грн», – зазначив Сергій Козир. 

Виконавцем робіт через систему Prozorro обрано С.І. ГРУП ЛТД.  

Всього в області виявлено 1880 тонн непридатних до використання пестицидів. З 2012 року процедура їх вивезення була зупинена, але сьогодні процес запущено знову.

Як повідомив Юрій Попутько, директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА, єдиний шлях – це повна утилізація через транскордон на підприємствах в іноземних країнах. Він також підкреслив, що проведено тендер та обрано фірму-переможця, що починає відповідні роботи. 

Про це повідомляють на сайті ХОДА.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН