Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У запорізькій спортивній школі побудують комплекс з басейном за 52 мільйона

У Запорізькій обласній школі вищої спортивної майстерності (ШВСМ) збудують новий комплекс з басейном за 52 мільйони гривень. Через затримку в роботах і коригування проекту вартість робіт збільшилася майже вдвічі від початкової.

Про це повідомляє кореспондент «Першого Запорізького».

5 листопада, в ШВСМ відбулася виїзна нарада з приводу будівництва спортивного комплексу за участю представників Запорізької ОДА, підрядної організації, керівництва школи та депутатів обласної ради.

Приводом для зустрічі стало затримка у виконанні будівельних робіт. Будівельники розібрали каркас басейну, тим самим зупинивши тренувальний процес відразу декількох спортсменів: тріатлоністів, борців і, головне – плавців. Пізніше з’ясувалося, що підрядник приступив до демонтажу, навіть не маючи готового проекту будівництва на руках. Фактично гроші на будівництво спортивного комплексу була виділені, але роботи на об’єкті не велися.

У школі вищої спортивного майстерності займаються спортсмени, які беруть участь в різних міжнародних змаганнях, а деякі є потенційними учасниками збірної України. Поки ведуться роботи, професійним спортсменам доводиться шукати собі нове місце для проведення тренувань.

Згідно з угодою між обласним УКСом і підрядником «Рубікон-Моноліт», всі роботи повинні бути виконані в 2020 році. Підрядник повинен побудувати двоповерхову будівлю спортивного комплексу над існуючим басейном, в якій буде працювати зал для дзюдоїстів, спортзал, роздягальні, сауна і т.п. Сам басейн реконструювати не збираються.

Наслідком затримки стала необхідність коригування проектної вартості об’єкта. В результаті вартість будівництва спортивного комплексу з басейном збільшилася з 32,5 до 52 мільйонів гривень. 10% з цієї суми профінансує обласний бюджет, решту – Державний фонд регіонального розвитку.

Представник підрядної організації повідомив, що планує завершити реконструкцію спортивного комплексу при наявності фінансування влітку наступного року.

У той же час представники ОДА та депутати Запорізької обласної ради мають намір проводити регулярні зустрічі для контролю над перебігом будівництва. Якщо затримки триватимуть, буде підніматися питання про зміну підрядної організації.

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН