Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підозрюваний у вбивстві бабусі три тижні переховувався у лісі

Трагедія сталася 18 жовтня. В чергову частину Новокаховського відділу поліції зателефонувала місцева мешканка. Схвильована жінка повідомила, що її 79-річна бабуся, яка мешкає в одному з населених пунктів, що підпорядковується місту, вже два дні не відповідає на телефонні дзвінки.

За місцем мешкання пенсіонерки виїхала група швидкого реагування. Жінку поліцейські виявили в будинку мертвою. Обличчя та все її тіло були в чисельних забоях. Впродовж кількох годин поліцейські встановили особу підозрюваного у вбивстві.

Проте затримати його вдалося лише через три тижні. Наразі він заарештований на 60 днів без права внесення застави.

Як розповів заступник начальника обласного главку поліції Микола Цап, поліцейські опитали сусідів потерпілої та з’ясували, що до жінки періодично приходив допомагати по господарству 39-річний чоловік.

Оперативники Новокаховського відділу поліції намагалися з’ясувати, де перебуває помічник. Проте його вже три дні ніхто не бачив. Отже саме цей чоловік першим потрапив під підозру в скоєнні особливо тяжкого злочину.

Нажаль «по гарячих слідах» встановити його місцезнаходження не вдалося. Через кілька днів поліцейські дізналися, що в одному з населених пунктів за кілька кілометрів від місця злочину розшукуваного бачив його знайомий. Чоловік повідомив поліцейським, що той імовірно зараз перебуває десь у лісі, адже приносив на продаж гриби.

Масштаби розшукових заходів значно збільшилися. Відтепер щоденно додатково залучалися ще майже 50 правоохоронців – бійці роти патрульної служби поліції особливого призначення «Херсон» та в/ч №3056 Національної гвардії України, які перевіряли навколишній ліс. Попутно оперативники продовжували опитувати жителів населених пунктів.

Кілька днів тому поліцейські розговорилися з одним із жителів селища із Олешківського району, що розташоване майже за 50 кілометрів від села, де мешкала загибла.

Чоловік впізнав за описанням розшукуваного – раз на три дні він приносить на продаж гриби. Підозрюваного вирішили брати на «живця» – потенційним покупцем грибів став оперативний співробітник. Ввечері минулої п’ятниці зловмисник в черговий раз вийшов із лісу продати гриби і його затримали.

Підозрюваний розповів поліцейським, що того трагічного вечора він прийшов допомогти жінці. Після того, як впорався по господарству, запропонував випити. Якоїсь миті між ним та пенсіонеркою виник конфлікт, в ході якого чоловік завдав господарці більше десятка ударів ніжкою від стільця.

Після чого втік подалі до лісу, де й переховувався. Будучи уродженцем однієї із західних областей, чоловік добре знався на грибах. Він збирав їх, раз у 2-3 дні виходив до населених пунктів і продавав, таким чином заробляючи собі на їжу та оковиту.

В суботу затриманому було повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». Сьогодні ввечері суд обрав йому міру запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою строком 60 днів без права внесення застави. Досудове розслідування триває.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН