Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Скандальний Одеський Ценрт соціально-психологічної реабілітації припинив приймати дітей

За рекомендацією Міністерства соціальної політики одеський Центр соціально-психологічної реабілітації (колишній притулок “Світанок”) припинив приймати нових дітей.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра соціальної політики України Олег Коваль, передає Depo.Одеса.

За його словами, Мінсоцполітики неодноразово зверталося до місцевої влади із проханням провести перевірку закладу. На початку жовтня “Світанок” відвідали заступник директора департаменту забезпечення прав дітей та оздоровлення Володимир Вовк та профільні психологи Академії педнаук, які вивчали психоемоційний стан дітей та персоналу центру. “Справа в тому, що одеський “Світанок” уже став сумнозвісним “центром насилля над дітьми”, завдяки постійним публікаціям в соціальних мережах та засобах масової інформації”, – написав Коваль. За результатом візиту співробітників Мінсоцполітики він звернувся до обласної адміністрації із проханням провести комплексну перевірку центру та інших подібних закладів у області.

“На момент перевірки у “Світанку” було 46 дітей. За нашою рекомендацією, з 16 жовтня цей заклад не приймає нових, а уже наявні там діти будуть направлені на оздоровлення у “Молоду гвардію”, де пройдуть комплексну психологічну діагностику і зможуть соціалізуватися в звичайний соціальний колектив. Там вони пробудуть 21 день, а за цей час мають завершитися усі перевірки, які вирішать подальшу долю “Світанку””, – розповів заступник міністра.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН