Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Що буде на Херсонщині з хворими, які живуть із ВІЛ?

Херсонські лікарі шоковані: на офіційному сайті МОЗ України з’явилися пропозиції перевести ВІЛ-інфікованих з стаціонарного на амбулаторне лікування, але при цьому…закрити кабінети інфекційних захворювань у поліклініках.

Упродовж дев’яти місяців нинішнього року в інфекційній лікарні проходили курс лікування 216 ВІЛ-інфікованих, а за рік їх набирається до трьохсот осіб. У разі переведення на амбулаторний курс деякі медичні процедури виявляться надто спрощеними і менш ефективними, говорили учасники конференції.

А менша ефективність – це скорочення тривалості життя і погіршення його якості. Тож медики домовилися звернутися до Міністерства охорони здоров’я України з проханням не поспішати впроваджувати згадані ініціативи, а заздалегідь і ґрунтовніше вивчити проблему та практичний досвід того, як налагоджена допомога цій дуже специфічній категорії пацієнтів.

До речі, проблема зберігатиме актуальність і надалі: адже кількість ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД в Україні не зменшується, а зростає. Хіба що раніше вона передавалася «через голку» наркоматського шприца, а зараз – більше статевим шляхом, унаслідок інтимних контактів хворого із здоровим партнером.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН