Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївські селяни отримали транш дотацій за утримання худоби

Департаментом агропромислового розвитку Миколаївської облдержадміністрації завершується перерахунок бюджетної дотації на банківські рахунки фізичних осіб – власників тварин – другий у цьому році транш за утримання молодняка ВРХ.

Фінансова підтримка в сумі 5,2 млн. грн. спрямовується 2,8 тис. фізичних осіб за утримання 6,4 тис. голів молодняка ВРХ, народженого у господарствах фізичних осіб, а також набутого шляхом його переміщення від інших власників.

Таким чином, наростаючим підсумком за утримання 16,6 тис. голів телят 7,5 тис. фізичних осіб отримають 20,4 млн.грн. бюджетної дотації.

Нагадаємо, дотація за молодняк, який народився в господарствах фізичних осіб, надається за кожні чотири місяці його утримання з наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняку в розмірі: при досягненні віку 4 місяці – 300 грн за голову, 8 місяців – 700 грн, 12 місяців -1 500 грн.

Якщо молодняк ВРХ придбаний шляхом його переміщення від інших власників, то дотація надається за кожні повні 4 місяці його утримання в такому господарстві від дати переміщення до досягнення ним 13 місячного віку.

Загалом, при досягненні молодняком 12 місячного віку, кожен власник тварини може отримати 2500 грн.

УВАГА! Реалізація програми триває до кінці року. Для отримання дотації за утримання молодняку за період з 1 вересня по 30 листопада 2019 року необхідно подати документи до 1 грудня 2019 року.

За довідками та консультацією звертатися до департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації за телефонами: (0512) 377827, 377402.

За інформацією партаменту агропромислового розвитку Миколаївської облдержадміністрації

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН