Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Будівництво мережі водопостачання почали у Варварівці

У Варварівці почали будівництво мережі водопостачання. Це перший етап реалізації проєкту зведення дюкера, який має забезпечити мікрорайон питною водою. Централізованого водопостачання тут ніколи не було. 

Олександр Сайковський із родиною живе в мкр Варварівка. Чоловік розповідає: тут постійна проблема з водою. У нього є колодязь, заповнення якого щомісяця коштує 350 гривень. Тому очікує введення в експлуатацію дюкера — водомережі, прокладеної  по дну Південного Бугу. 

Ігоря Горбатенка, який також живе в мкр Варварівка, більше хвилює питання водовідведення.
Це чудово, що у Варварівці дають воду, а куди її дівати? Чому не вирішуються питання комплексно? Я свого часу поставив запитання депутату міської ради Федору Панченку стосовно водовідведення, на що він мені відповів: нас би не зрозуміли, якби ми почали робити очисні споруди,  каналізацію, коли немає води. Тобто ми спочатку робимо проблему, а потім будемо її успішно вирішувати.

Питання водовідведення вирішується паралельно будівництву водопостачання. Можливо, доведеться прокладати ще один дюкер, – говорить директор комунального підприємства «Миколаївводоканал» Борис Дуденко.

– Із огляду на календарний графік робіт, а це 20 місяців, в цьому році заплановані тільки роботи з будівництва мережі водопостачання. Це близько семи кілометрів труб, які замкнуті в два кола, фактично це одне коло з перемичкою, які прокладаються уздовж вул. Очаківської, Урожайної тощо. На сьогоднішній день прокладено вже близько 2,5 км, – говорить директор департаменту ЖКГ Сергій Коренєв.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич 22 жовтня взяв участь у засіданні Асоціації міст, що відбулось у Києві. Там планував звернутися до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо виділення з держбюджету грошей на ремонт Варварівського моста в Миколаєві, а також на будівництво дюкера через річку Південний Буг. 

Підрядник проєкту «Нове будівництво дюкера через річку Південний Буг і магістральних мереж водопостачання мікрорайону Варварівка в м. Миколаєві» –  миколаївське підприємство «ВІК Технології», з яким на 74 мільйони гривень у вересні 2019 року уклав угоду Департамент ЖКГ.  Прокладання дюкера під водою планують розпочати наступного року, щойно дозволить погода, пише UA: Миколаїв.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН