Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ХОДА переймаються підвищенням якості освіти у селах

Оптимізація мережі освітніх закладів необхідна для підвищення якості освіти у сільських школах

Про це йшлося під час селекторної наради, яку сьогодні провів голова облдержадміністрації Юрій Гусє – інформує прес-служба ХОДА.

«Питання розвитку освіти є одним з найбільш важливих, поряд з медициною та іншими соціальними питаннями для розвитку нашої області», – зазначив очільник області.

Наразі якість освіти вимірюється через показники державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання. Показники свідчать про те, що діти у сільській місцевості отримують нижчу якість освіти, ніж у містах. Також позитивно вирізняються результати, які демонструють випускники спеціалізованих шкіл та гімназій. Крім цього, дослідження показують, що школи з меншою кількістю випускників мають гірші результати. Тому одним із пріоритетних завдань є створення повнокомплектних класів для старшокласників.

Зокрема, йдеться не про закриття шкіл, а про пониження ступеню, щоб учні 10-11 класів мали можливість отримати якісну підготовку до ЗНО у повнокомплектних класах. Така пропозиція надійшла від Департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації.

Юрій Гусєв підтримав пропозицію, звернувши увагу на те, що учні мають отримувати якісні знання і має підвищуватись рівень успішності.

«Одним з пріоритетних питань є можливість учнів доїхати до школи. Якщо ми скорочуємо з об’єктивних причин школу, а є об’єктивні перепони доїхати до іншої школи, то так бути не може», – зазначив Юрій Гусєв. Він доручив визначити чіткий план дій в розрізі кожної громади і кожної школи.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН