Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ІІІ відкритий військово-патріотичний вишкіл учнівської молоді Херсонщини “Покровський гарт” пройшов у Бериславському районі

Військово-патріотичнее виховання було і залишається одним із пріоритетних напрямків роботи закладів освіти  Бериславського району.

З 11 по 14 жовтня 2019 року на базі позашкільного дитячого закладу оздоровлення та відпочинку “Старт” Берисласької районної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи ім.В.К.Сергеєва третій рік поспіль проходить відкритий військово-патріотичний вишкіл учнівської молоді Херсонщини “Покровський гарт”, присвячений Дню Захисника України, Дню українського козацтва, Дню створення Української Повстанської Армії та Покрови Пресвятої Богородиці. 

11 жовтня 2019 року, перший заступник голови районної державної адміністрації Ірина Дробиш взяла участь в урочистому відкритті військово-спортивного вишколу учнівської молоді Херсонщини “Покровський гарт” та звернувшись до учнів зазначила, що даний захід проводиться для того, щоб молодь отримала дорогоцінний життєвий досвід у забезпеченні національної безпеки нашої країни, поповнила скарбницю знань про наш славетний край, удосконалила обізнаність своїх прав і обов’язків, уміння цивілізовано відстоювати їх, сприяти єднанню українського народу, громадянському миру і злагоді в суспільстві, бути конкурентноспроможними, успішно самореалізуватися в соціумі як громадянин, сім’янин, професіонал, носій української національної культури, а також, отримати яскраві неперевершені спогади, нові знайомства та море позитивних емоцій від поїздки. 

Позмагатися у військово-патріотичному вишколі прибули біля 150 дітей із Білозерського, Новотроїцького, Великолепетиського, Верхньорогачицького, Олешківського районів, міст Берислава та Каховки. Участь у заході беруть учні Бериславського закладу повної загальної середньої освіти № 3 Бериславської районної ради. 

Протягом трьох днів діти навчаться армійської дисципліни: побудка та відбій за розкладом, постійні шикування на плацу з доповідями хорунжому табору, відкриття і закриття дня з обов’язковим акапельним виконанням гімну України. А крім того, розбирати і складати АКМ, стройовій підготовці, стрільбі з пневматичної гвинтівки, пройдуть воєнізовану та туристську смуги перешкод, перетягуватимуть линву та навчаться орієнтуватися на місцевості. Після проведення навчальних занять діти змагатимуться в інтелектуальних конкурсах “Відун”, змаганнях “Чумацький шлях”, “Влучний стрілець” та “Воєнізована смуга перешкод”.

Бериславська РДА 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН