Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Із центральним опаленням у Херсоні воліють не поспішати – дорого

У Херсоні енергетики вже відрапортували про готовність до початку опалювального сезону – залишилося подекуди хіба що усунути дрібні аварії на підземних магістралях. Та з надходженням тепла безпосередньо до споживачів назрівають проблеми. Адже сорок відсотків житлових висоток досі не завершили підготовку внутрішньобудинкових систем до прийому гарячої води. І навряд чи це станеться найближчими днями, скептично налаштовані керівники ТЕЦ та КП “Херсонтеплоенерго”. Адже об’єднання співвласників багатоквартирних будинків свідомо не збираються “авралити” з ремонтами – членам ОСББ поспіх просто невигідний.

Доки немає морозів і середньодобова температура не опустилася до мінусових значень, вони воліють посидіти без тепла, обігріваючись електрокамінами чи за допомогою якихось інших побутових хитрощів. Завдяки цьому ще місяць-два можна буде не витрушувати з гаманця чималенькі суми на опалення, яке в Херсоні чи не найдорожче в Україні. За інформацією Держенергоефективності, тут централізований обігрів обходиться мешканцям в середньому у 1688 гривень з людини на місяць. Тоді як у сусідній Миколаївській області ця сума становить 1394 гривні, в Одеській – 1167 гривень. Навіть у Києві дешевше!

Втім, “маленькі хитрощі” кондомініуми від додаткових витрат особливо не рятують. Коли замість центрального опалення обігріватися починають електрокамінами, проводка в квартирах не витримує перевантаження, і починаються аварії. Вигоряють і кабелі, і розподільні щитки в під’їздах, на ремонт яких також доводиться складатися. І часом “вгепати” в цей ремонт значно більше, ніж коштувало б вчасне підключення систем багатоповерхівки до тепломереж.

Голос України

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН