Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці запрошують стати патронатним вихователем

26 січня 2016 року був прийнятий Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми», який вперше в українському законодавстві закріпив таку сімейну форму влаштування дітей, як патронатна сім’я.

В розвинутих країнах завдяки такій формі влаштування дітей практично не існує дитячих будинків, а ось для України це нове явище.

Провідним фахівцем із соціальної роботи міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новокаховської міської ради на базі Новокаховської міської філії Херсонського обласного центру зайнятості з особами, які тимчасово перебувають на обліку центру проведено захід, метою якого було ознайомлення цільової аудиторії з новою формою влаштування дітей.

Про це повідомляють на сайті міської ради.

Під час проведення семінару фахівцем наголошено, що послуга патронату над дитиною передбачає допомогу дітям, які через складні життєві обставини тимчасово не можуть проживати разом з батьками/законними представниками, надання їм та їх сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю.

Патронатна сім’я – тимчасова форма влаштування: термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців.

Детальнішу інформацію щодо створення патронатної родини можна отримати, звернувшись до міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новокаховської міської ради за адресою: м. Нова Каховка, вул. Новоселівська, буд. 5

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН