Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відкрили «сонячне» дерево

Село Великі Копані на Херсонщині відоме в Україні, перш за все, своїм оптовим ринком овочевої продукції. Останніми роками центр об’єднаної територіальної громади часто згадується як приклад успішного й активного ОТГ. До його складу входять села Абрикосівка та Добросілля. У жовтні, коли роботи у полі практично завершені, великокопанівці збираються на традиційний День села, говорять про досягнення року життя у спільному домі.

«Завершується сезон сільськогосподарських робіт, кожен починає готуватись до наступного. Так і ми – добігає кінця бюджетний рік, ми почали планування нового. 2019-го ми стали партнерами програми USAID DOBRE, швейцарсько-українського проєкту DESPRO, почали будувати амбулаторію, відремонтували кілька соціальних об’єктів. І найголовніше – почали залучати молодь до змін на селі. Це є нашим найбільшим досягненням», – сказала голова Великокопанівської ОТГ Валентина Костенко.

У День села було відкрите «сонячне» дерево. Це вдалось здійснити завдяки співпраці громади з програмою DOBRE за фінансування Агенції США з міжнародного розвитку. Це вже третє дерево на території громади. Від сонячних батарей, які розташовані на ньому, всі можуть зарядити свої гаджети і користуватись Wi-Fi.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН