Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Олешківському районі подбають про перевезення школярів

Попри те, що навчальний рік вже почався, управління освіти не перестають укомплектовувати школи необхідним обладнанням. Нагадаємо, що деякі каховські школи ще в очікуванні нових книг і відкриття профільних класів.

Як раніше зазначав директор Департаменту освіти, науки і молоді Євген Криницький, держава відповідає тільки за друк підручників, все інше вирішується на місцевому рівні, пише Гривна.

«Субвенція розподіляється завчасно, аби тендери були проведені у строки, а класи укомплектовані. На жаль, більшість депутатів не можуть з першого разу зібратися на сесії, заслухати потреби, обговорити їх та розумно розподілити субвенцію. Через це заплановані торги проводяться пізніше, а отже учні змушені по декілька місяців навчатися без обіцяного обладнання»,- додав Криницький.

Про обіцяне для учнів згадали й у Відділі освіти Великокопанівської селищної ради. Так, було оголошено тендер на придбання нового шкільного автобуса. За даними сайту публічних закупівель «Prozorro», новий транспорт для перевезення учнів обійдеться у 1,8 мільйона гривень.

Планується, що на Херсонщину автобус буде доставлений не пізніше 15 листопада. Напрямок курсування транспорту наразі невідомий.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН