Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відбулася конференція “Горіховий бізнес в Україні”

Горіховий бізнес експерти називають дуже перспективним. Попит на горіхи – цілорічний, вони корисні й добре зберігаються, ринок не перенасичений продукцією. На Херсонщині є кілька господарств, які вже заклали горіхові сади.

У Чаплинці Херсонської області відбулась конференція «Горіховий бізнес в Україні», організована громадською організацією “Земля Таврії”, Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP), що фінансується Міністерством міжнародних справ Канади. Представники господарств Олешківського, Іванівського та Каховського районів розповіли про свій досвід закладки саду. Спікери з Туреччини та України познайомили з основами горіхового бізнесу, поливом та захистом рослин.

«Два роки тому на цьому ж підприємстві «Сімге» ми проводили конференцію. Сьогодні бачимо перші плоди, почули перших учасників, які мають насадження у 4 гектари і більше. Вони ділились досвідом з сільгоспвиробниками, які мають намір тільки «зайти» на горіховий ринок. На підприємстві «Сімге» ми можемо подивитись, як плодоносить чотирирічне дерево, як потрібно готувати його до зимівлі. Крім того, це господарство супроводжує учасників ринку, скуповує горіх «Chandler». Якщо горіх однорідний зі світлим ядром, то й ціна на нього вища», – розповів голова громадської організації «Земля Таврії», представник проєкту UHBDP (м. Херсон) Олександр Синюк.

Сорт «Chandler» виведений у Каліфорнії, найпопулярніший у світі, має кілька переваг: швидко росте, тонкокорий, світле ядро та високу закупівельну ціну.

У конференції взяли участь аграрії південних та центральних областей України. Для них була проведена екскурсія виробничими цехами підприємства «Сімге» та садом «Chandler».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН