Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Екоризикові підприємства Херсонщини відшкодували 14 мільйонів гривень

Спеціалісти управління податків і зборів з юридичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та      м. Севастополі повідомили, що станом на 30.09.2019 від суб’єктів господарювання Херсонщини до бюджетів усіх рівнів надійшло майже 14 млн. грн. екологічного податку.
Темпи росту екологічних платежів на 30 відс. перевищують показники минулого року, у гривневому еквіваленті це означає збільшення надходжень на охорону довкілля у сумі 3,4 млн. гривень.

Згідно розподілу коштів із загальної суми місцеві бюджети Херсонщини отримали майже половину або 6,6 млн. грн. екологічного податку, до державного бюджету надійшло 7,4 млн. гривень.

На Херсонщині платниками екологічного податку зареєстровано 1792 суб’єкта господарювання – юридичних та фізичних осіб. Їх статус, визначений статтею 240 Податкового кодексу України, згідно якого платниками екологічного податку є суб’єкти господарювання, юридичні особи, які не провадять господарську (підприємницьку) діяльність.

 Також екологічний податок сплачують бюджетні установи, громадські та інші підприємства, організації, постійні представництва нерезидентів, під час діяльності яких на території України здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря; у водні об’єкти; утворюються радіоактивні відходи; а також тимчасово зберігаються радіоактивні відходи їх виробниками понад установлений в ліцензії строк.

За інформацією прес-служби 

 

     

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН