Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Паливо для обігріву шкіл на Херсонщині надходить погано

У холодних класах та спальнях ризикують залишитися вихованці шкіл та дитсадків Херсонщини у холоди. Адже до початку опалювального сезону – лічені тижні, а значна кількість громад з різних причин досі не встигла закупити паливо для котелень начальних і дошкільних закладів (загалом, у регіоні працюють 421 школа та 478 дитячих садочків ). 

«У середньому запаси палива для шкіл та дитсадків сягають половини від потреби. Але то як «середня температура по лікарні» — десь густо, а десь порожньо, — говорить директор Департаменту освіти і науки Херсонської облдержадміністрації Євген Криницький. – Скажімо, у Бериславському, Великолепетиському, Нижньосірогозькому районах навчальні заклади забезпечені вугіллям, брикетами, пелетами і дровами взірцево — на сто відсотків. В інших або досі не завершилися тендери, або чекають, коли надійде все придбане. Причому у Іванівській ОТГ школи забезпечені паливом всього на 3,5 відсотки, у Гладківській сільраді – на 11,3 відсотки, у Скадовському районі – на 5,8 відсотків».

Либонь, найпростіше у цьому плані з обігрівом для тих шкіл та дошкільних закладів Херсона, які користуються автономними котельними. Міське управління освіти також оголосило відкриті торги з метою закупити для них газ. Обсяги вражаючі: з початку 2020 року і до завершення опалювального сезону необхідно 1,3 мільйони кубометрів голубого палива. Та оскільки гроші в муніципальному бюджеті на цю статтю витрат є, проблем принаймні із цим енергоносієм у обласному центрі не очікують.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН