Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Дар’ївці відкрили меморіальний стенд з особистими речами загиблого на сході Андрія Шульги

У Дар’ївській загальноосвітній школі сьогодні відкрили меморіальний стенд з особистими речами загиблого на сході Андрія Шульги. Хлопець – випускник цього закладу, з 2015 школа носить його ім’я.

Щоденник, паспорт, стрічка із побажанням щасливої служби – всі ці речі належали Андрію. Тепер складають експозицію, яка  знаходитиметься  у школі, де навчався хлопець, каже Ігор Кравець.

Це вже шоста експозиція, яку ми відкриваємо пам’яті наших хлопців, які загинули у війні на Донбасі. Ми зробили такий стенд, батьки та родичі надали нам експонати, що на вітрині і цю експозицію ми передаємо школі“, – розповів Ігор Кравець.

На презентацію експозиції до школи прийшли батьки, друзі та товариші по службі Андрія. Його мама говорить, вдячна, що у навчальному закладі пам’ятають її сина.

Я вдячна людям, які не забувають мого сина, пам’ятають про нього, розповідають про нього дітям. Я ним пишаюся і мені приємно, що у школі відбуваються такі заходи. Він був життєрадісною дитиною і з будь-яких ситуацій виходив із жартами”, – сказала Оксана Солохіна, мама Андрія Шульги.

Андрій мріяв потрапити до 79 окремої аеромобільної бригади, говорить його батько Олександр Шульга. 2012-го мрія хлопця здійснилася, по завершені строкової служби він підписав контракт. Спочатку виконував завдання на Чонгарі, звідти був передислокований на Донеччину. 

Ми з Андрієм разом призивалися. Його шлях десантника почався разом зі мною. Він був завжди веселим, активним та відповідальним. Наше командування покладало на нього великі сподівання. Для нас це велика втрата“, – розповів Сергій Єфіменко, який служив разом із Андрієм Шульгою.

Андрій Шульга – рядовий Збройних сил України 79 окремої аеромобільної бригади. Загинув 30 липня 2014 на Донеччині, підірвавшись на розтяжці. Указом президента того ж року у вересні нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.  Окрім Андрія Шульги на Сході України загинула ще одна колишня учениця Дар’ївської школи – Ірина Шевченко. Колектив закладу з 2014 року допомагає військовослужбовцям, говорить заступниця директорки Ганна Пишна. Сьогодні, перед днем захисника України підготували листи, малюнки та смаколики, пише UA: Херсон.

https://www.facebook.com/suspilne.kherson/videos/685288151949711/?t=0

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН