Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Що цікавого розглядатимуть сьогодні на сесії Херсонської міської ради

27 вересня відбудеться чергова сесія Херсонської міської ради. Попередні питання порядку денного розміщено на сайті міської ради. Звісно, найцікавіше імовірно додадуть в останні дні, а може й під час сесії – це вже “добра” традиція, від якої депутати не відступають. Між тим, подивимось, що цікавого вже є у порядку денному.

Леоніда Ремигу, який написав заяву про складання повноважень голови комісії, спробують замінити на Валентина Суха, який раніше подібну комісію очолював. Минулого разу це зробити не вдалось – не вистачило голосів.

Також вчергове до комісій спробують потрапити депутати Олег Романюк та Михайло Линецький. Їм колеги-депутати не довірили досі жодної комісії, вдаючи вигляд, ніби можуть вирішувати депутатські долі.

Депутати спробують утворити револьверний фонд, який начебто спрямований на налагодження стосунків ОСББ та міського бюджету. Насправді ж проект рішення прописаний так, ніби спрямований відігравати інтереси певних кіл напередодні чергових місцевих виборів. Цей проєкт вже викликав шквал критики.

Знову винесено на розгляд спроби ліквідувати “Міський комунальний ринок” та “ЖЕК №11” і створити КП “Екополіс”.

Винесено на розгляд і реорганізацію трьох медичних закладів в рамках медичної реформи.

Спробують депутати передати на баланс КП “Парки Херсона” сквер імені Дениса Лошкарьова – це питання під номером 15. Його важко віднайти, адже воно звучить, як просто внесення змін. 

Також увага громади буде прикутою до розгляду місцевої ініціативи з будівництва причальної споруди у Гідропарку.

У питання відведення землі ТОВ “Смарт-Мерітайм Груп” вочевидь є улюблений номер у порядку денному – 41 та 42. Під такими номерами вчергове і рекордно виходить це питання на сесію. І дарма, що регламент дозволяє одне і те саме питання виносити не більше двох разів на рік.

Варто зауважити, що на сесії “випадково” може опинитись питання про внесення кандидатури Руслана Захарова – відомої в Херсоні особи, яка видає себе за громадського діяча, – до складу координаційної ради громадського бюджету. Принаймні про це міський голова говорив минулої сесії. Однак, наразі такого проєкту рішення немає, але хто заважає йому з’явитись? За нашою інформацію, цього дуже прагнуть депутатка Олена Мазур та її друзі. Питання “навіщо?” залишається відкритим – на нього не відповідають. Координаційна рада, яка має погоджувати будь-яку кандидатуру, відповідних погоджень не надавала.

Херсонський вісник

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН