Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До Музиківського ліцею сьогодні завітала японська делегація

Візит Першого секретаря Посольства Японії в Україні до Музиківського ліцею відбувається з метою моніторингу ефективності проекту, реалізованого Фондом громади Херсона “Захист” в межах грантової програми «КУСАНОНЕ» Уряду Японії

Уряд Японії надав фінансову допомогу у розмірі 83 171 дол. США для Проекту покращення навчальних умов у школах Білозерського району на заміну вікон та дверей в Інгулецькій та Музиківській загальноосвітніх школах (тепер Музиківський ліцей).

Перший секретар Посольства Японії в Україні ВАКУІ Ацуші до Музиківського ліцею приїжджає із метою ознайомлення із результатами реалізації проекту та урочисто передати каталог виконаних ремонтних робіт представникам дошкільних навчальних закладів та місцевої громади.

У співпраці з благодійною організацією «Захист» у 2015 роцу за кошти уряду Японії в Музиківській ЗОШ було замінено 179 старих дерев’яних вікон та 91 дверних блоків на металопластикові, а Інгулецькій ЗОШ було замінено 89 вікон та 14 дверей.

В результаті проекту було створено належні умови функціонування шкільних закладів, необхідних для збереження і зміцнення здоров’я дітей, завдяки чому збільшилась внутрішня температура повітря взимку в середньому на 4°С та зменшився рівень захворюваності дітей. Вторинним результатом проекту є покращення енергоефективності приміщень.
Проект було реалізовано в межах Програми безвідплатної допомоги Уряду Японії «КУСАНОНЕ», яка має на меті розвиток мирного суспільства, де жодна особа не залишена поза увагою у будь-якому куточку світу. Неприбуткові організації можуть взяти участь у конкурсі для отримання гранту, заповнивши форму заявки, що розміщена на сайті Посольства www.ua.emb-japan.go.jp

Починаючи з 2002 року в Україні в межах програми КУСАНОНЕ реалізовано 138 проектів, включаючи вищезгаданий, на суму понад 9,8 млн. дол. США у галузях охорони здоров’я, освіти, соціального добробуту тощо.
Цей грант є частиною Офіційної Допомоги Розвитку Японії Україні. З початку встановлення дипломатичних відносин Японія надала Україні допомогу на загальну суму 3,1 млрд.дол. США.

Фонд громади міста Херсон “Захист”

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН