Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізький рок-гурт «Banderstadt ZP» став лауреатом 30-го фестивалю Червона рута

Запорізький рок-гурт «Banderstadt ZP» став лауреатом 30-го фестивалю Червона рута, котрий відбувся у Чернівцях з 17-го по 22-ге вересня. Сьогодні, на першій репетиції після повернення додому, з переможцями поспілкувалися кореспонденти Суспільного.

Гурт «Banderstadt ZP» став одним із відкриттів фестивалю «Червона Рута», їхньою піснею «Від серця до сонця» завершувався гала-концерт. Юрій Макаренко, лідер гурту, а також автор текстів та пісень розповідає, що у «Червоній Руті» раніше учасники команди брали участь із іншим проектом “DARENA”. Півтора роки тому виник проект «Banderstadt ZP», із ним вони влаштовували концерти у зоні АТО, виступали у Запоріжжі за запрошенням, а зараз вирішили під новою назвою знову спробувати сили на одному з найпрестижніших музичних конкурсів країни. «Banderstadt ZP» виборов перше місце в номінації «рок-музика», яке розділив з колективом «Вандор» із Ужгороду. Юрій Макаренко каже:

Не виникло відчуття, що ми розділили перемогу, тому що на преміях дуже часто так буває, що на приклад перших там декілька, других. Тому ми цього очікували. Ми обрали три треки, які ми везли, і ми їх тренували там більше ніж інші. Із трьох ми виконали дві. Відібрали і дві виконали на гала-концерті.” 

Барабанщик гурту Андрій Сидоренко три роки воював на Донбасі. Каже, музика допомагає йому у реабілітації після війни:

“Я гадаю, що це наше сприйняття нашої України наша музика, наше відношення до самої країни, тих подій що зараз відбуваються. В нашій країні є війна, є люди які переймаються цими подіями і наша музика – це якесь відлуння тих подій. Ми їхали з дуже таким потужним прагненням перемогти.”

Анастасія Макаренко, технічна директорка «Banderstadt ZP», розповіла про те, як гурт потрапив на фестиваль:

“Зразу нас запросили на фінал. Тобто ми не проходили всякі оці збори. Червона рута вона як: конкурс іде два роки. Червона рута це платформа для того, щоб можна було стартанути до великих концертних майданів, щоб почуло багато людей. Дуже хотілося б в нашому рідному місті Запоріжжі зробити великий концерт, в якому прийняли б участь учасники ювілейної червоної рути. Щоб наші люди в місті зрозуміли що у Запоріжжі велика кількість музикантів, що музика може бути патріотичною і нашою, тільки нашою рідною, без переспівів, а яка народжується тут в колисці козацькій”

Почути гурт «Banderstadt ZP» можна буде 14 жовтня, під час 10-го всеукраїнського фестивалю «Покрова на Хортиці».

UA: Запоріжжя

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН