Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині відбулось відкриття вітрової електростанції «Овід Вінд»

Виконуюча обов’язки голови обласної державної адміністрації Світлана Шаталова взяла участь в офіційному відкритті вітрової електростанції «Овід Вінд».

На території Овідіопольського району в с. Роксолани введено в експлуатацію першу чергу вітроелектростанції «Овід Вінд»

– це перша вітрова установка в Одеській області з дев’ятьма вітрогенераторами «General Electric» потужністю 3,6 МВт і висотою 131м кожен, розмір лопатей яких 137м – загальна потужність станції становить 32,4 МВт.

Збудовано електростанцію компанією «Гюріш Іншаат ве Мюхендіслік А.Ш.» (Туреччина) яка є підрозділом «Guris Holding Co. Inc.». Це дочірня компанія масштабного турецького холдингу який спочатку спеціалізувався на будівництві ГЕС і ТЕС і побудував великі енергетичні об’єкти сумарною потужністю близько 1,7 ГВт, а у 2000 році переорієнтувався на будівництво й експлуатацію власних об’єктів енергетики з використанням відновлюваних джерел енергії (ВДЕ). Наразі у портфелі холдингу знаходиться 79,04 МВт ГЕС, 162,3 МВт геотермальних станцій і 373 МВт ВЕС.

«Мені дуже приємно, що Одещина стає частиною світового тренду вітроелектроенергії і на електростанції «Овід Вінд» закони кінетичної фізики вже сьогодні забезпечують екологічно чисту та доступну енергію. Я вважаю, що це не просто будівництво вітроелектростанції, я вважаю що це будівництво енергонезалежного майбутнього району, області, країни! Я вдячна всім, хто взяв участь» – зазначила Світлана Шаталова.

Одеська ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН