Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники Новокаховської громади взяли участь у фестивалі ініціатив ОТГ

У суботу, 21 вересня, представники Новокаховської ОТГ на чолі з керуючим справами Новокаховського міськвиконкому Василем Акуленком завітали до Асканії-Нова на Фестиваль ініциатив об’єднаних територіальних громад Херсонської області.

Громади – партнери Програми DOBRE представляли реалізовані проекти, запроваджені ініціативи та механізми участі в рамках проекту “Голос громади у місцевому самоврядуванні” програми “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE), Online Нова Каховка.

Фестиваль організовував ГО “Громадський центр “Нова генерація” з селищною радою Асканії-Нової. У події брали участь представники місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, молодіжних рад та ініціативних груп, громадські організації, що працюють на місцях.

Спеціальні гості фестивалю − Марат Кюрчевський, керівник проектів з децентралізації, розвитку місцевого самоврядування та розвитку парламенту Агентства США з міжнарордного розвитку USAID; Беррі Рід, директор програми USAID DOBRE; голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв.

У програмі фестивалю було представлено:

Ярмарок об’єднаних громад, де кожна з громад-партнерів програми DOBRE знайомила з проектами, що втілюються в громаді силами органів місцевого самоврядування, громадських організації, молоддю та ініціативними групами.

Дискусійна панель з головами ОТГ, де голови громад розповідали про головні позитивні зміни у громадах, залучення громадян до розвитку громади й труднощами, які зустрічаються на шляху розвитку ОТГ.

Нагородження громад, які брали участь в конкурсі “Громада участі”.

Пікнік ідей – краудфандинговий майданчик, який продемонстрував сучасний формат залучення коштів на підтримку ідей/ініціатив/проектів через колективне фінансування.

Жива бібліотека для молоді з Беррі Рідом, керівником програми DOBRE, Юрієм Гусєвим, головою Херсонської обласної державної адміністрації та Наталкою Чермошенцевою, експерткою з питань гендерної політики.

Майстер-класи від громад – створення медіа-продуктів, навички участі у бюджетному процесі, розвиток волонтерства, гра “Світ громад”.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН