Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканцям Музиківської ОТГ бюджет пояснюють у доступній формі

В Музиківській ОТГ в кінці тижня будуть проведені вуличні акції по збору пропозицій до бюджету 2020 року та з поширення розроблених “бюджетів для громадян”. В Східному вулична акція відбудеться зранку 27 вересня 2019 року на базарній площі, а в Музиківці – 28 вересня 2019року на площі перед будинком культури під час святкування Дня села.

Бюджет для громадян – це спрощена, позбавлена технічної мови презентація інформації про бюджет громади. Бюджет для громадян створений, щоб зробити складну та технічну бюджетну інформацію доступною. Бюджет для громадян допомагає зрозуміти бюджет громади і побачити своє місце в ньому. Він нагадує, що бюджет громади – це кошти всіх її мешканців  і показує,  що гроші в бюджеті не з’являються нізвідки, а витрати з бюджету не робляться лише за бажанням когось з керівників громади, або групи громадян.

Громадам-партнерам програми ДОБРЕ, серед яких Музиківська та Станіславська ОТГ, бюджети для громадян допомогли розробити експертигромадського партнерства “За прозорі місцеві бюджети!”.

Також важливо, що бюджет для громадян демонструє можливості для кожного мешканця громади впливати на формування та витрачання бюджету своєї громади.

Ознайомитися з бюджетом для громадян на 2019 рік можна на сайті сільської ради.

Білозерка Інфо

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН