Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці переймали туристичний досвід Грузії

Прес-служба Херсонської обласної державної адміністрації , що делегація з Херсона взяла участь у «Міжнародній конференції з питань сільського туризму «Сільське життя як туристичний продукт». Вона проходила  днями в Грузії.

В сонячному Батумі зібрались спеціалісти туристичної сфери з різних країн світу, представники місцевого туристичного бізнесу й державного сектору.

Херсонщину представляли в.о начальника відділу промоційно-макетингової діяльності Департаменту туризму та курортів ХОДА Катерина Дерев`янко та власниця сільської туристичної садиби «Агруз Азов» на Арабатській Стрілці Оксана Чорнобривцева. Слід зазначити, що працівники Департаменту туризму та курортів долучилися до роботи конференції уже другий рік поспіль. Підкреслимо, що пані Чорнобривцева була єдиною представницею від України, яка презентувала свою туристичну садибу під час роботи секції «Потенціал, тенденції та перспективи розвитку сільського туризму за прикладами розвинених країни».

Програма конференції передбачала знайомство з етно-гастрономічними маршутами Аджарії та обмін досвідом у сфері розвитку сільського та екологічного туризму регіонів Грузії. Основні питання, що розглядали під час конференції: потенціал, перспективи та тенденції розвитку сільського туризму за прикладом міжнародних ринків, сільський туризм як ефективний засіб диверсифікації туристичного продукту, роль грантів у розвитку туризму та гастрономія як найважливіший компонент сільського туризму. Говорили також про село як туристичний напрям на всі 4 сезони та роль приватного сектору і соціальних меді у розвитку потенціалу сільського туризму.

Для Херсонщини розвиток сільського та зеленого туризму є надзвичайно перспективним напрямком, адже унікальні природні умови та чудовий південний клімат створюють прекрасні передумови для реалізації найсміливіших бізнес-ідей.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН