Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховські школярі піклуються про екологію

В рамках проекту Zero Waste School тиждень 16-20 вересня проходив під гаслом “Сортуємо сміття разом”.  Про це повідомляють на Facebook- сторінці третьої школи м. Нова Каховка.

Учні та учениці навчального закладу разом з батьками приносили до школи пластикові пляшки та макулатуру. Для  того щоб перетворити акцію на цікаву корисну гру, діти отримували ZERO фішки.

За їх кількістю організатори заходу визначать найактивніших: клас/учня/ученицю. Під час проведення 26 вересня ZERO WASTE DAY NOVA KAKHOVKA найактивніші будуть нагороджені подарунками, а інші учасники зможуть обміняти свої фішки на сувеніри. Вже є перші результати тижня, впродовж якого було зібрано 440 кг макулатури і відправлено на переробку.

Наступний масовий захід в рамках проекту було проведено 21 вересня . Це була осіння толока Zero Waste Day Nova Kakhovka.

В цень день учні, а також громада зібралися разом, аби прибрати пляж “Дружба”. Напередодні вони залучилися підтримкою працівників КП “Екосервіс”, які скосили бур’яни на території пляжу.

Основним партнером та спонсором заходу стала ГО воїнів та ветеранів АТО “Біла стріла” в особах її керівника Дмитра Маркова та членів організації Вадима Ковальова, Віталія Новосада, Павла Самборського та Леоніда Кондрацького.

Завдяки їх підтримці, учасники заходу мали можливість після завершення толоки посмакувати смачною шурпою. 18 дітей також у подарунок отримали чашку з логотипом гербу школи та прапору організації. У дарунок школі було передано садове приладдя. Посильну допомогу у заході надали представники ГЕО “Мама-86” в особі Світлани Кухарик та представників церкви “Любов є”. Вони долучилися до сортування сміття, яке горами лежало біля сміттєвих баків. Загалом, у день толоки було зібрано близько 26 кг пластикових пляшок, 2 кг жестяних бляшанок, 2 кг макулатури, 50 кг скляних пляшок, 300 г пластмасових кришечок.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН