Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Новій Каховці урочисто відзначили 125-у річницю з дня народження Олександра Довженко

10 вересня з нагоди 125-ї річниці від дня народження Олександра Довженко в Палаці культури Нової Каховки відбулися загальноміські урочистості, повідомляє кореспондент Online Нова Каховка.

В холі Палацу новокаховчан зустрічали пересувні експозиції, що були присвячені ювілею Довженко, які підготували працівники музею історії міста (директор Віктор Васильєв) та Централізованої бібліотечної системи (завідуюча Людмила Петрова). Також до уваги глядачів була експонована «лавочка Довженко», яку виготовили майстри та студенти Новокаховського міського електротехнічного ліцею і подарували місту до його Дня народження.

В глядацькій залі зібралися Палацу зібралися представники всіх поколінь новокаховчан: першобудівники міста, члени Громадської ради при виконавчому комітеті, працівники міських закладів культури та освіти, учні загальноосвітніх шкіл міста.

Від імені міського голови Нової Каховки Володимира Коваленка зібравшихся з визначною датою в історії міста поздоровив заступник міського голови Володимир Сироватка. В своєму виступі він підкреслив значну роль, яку відіграв у розбудові, прикрашені Нової Каховки Олександр Довженко. Він закликав учнів першої школи, які носять ім’я довженковців бути гідними цього імені та докладати всіх зусиль для примноження слави школи.

До уваги зібрання колектив Палацу культури представив змістовну та емоційну концертну програму, яка поєднувала в собі виступи художніх колективів та показ фрагментів документальних фільмів про Олександра Довженко.

По закінченню заходу в холі глядацької зали всі охочі могли провести фотосесію на лавочці Довженка.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН