Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Новій Каховці громадськість оцінить стан забруднення узбережжя Дніпра пластиком

Новокаховська міська громадська екологічна організація «Мама-86-Нова Каховка» ініціює з 1 по 30 вересня 2019 р. кампанію по дослідженню пластикового забруднення поверхневих вод Херсонської області, яку взяла за основу на прикладі діяльності Грінпіс, повідомляє Online Нова Каховка.

На даний час до заходу долучаються загальноосвітні школи №3, 5, 7, 10 Новокаховської міськради та начальні заклади Бериславського і Каховського районів та м. Херсон. Мета акції – вивчити наскільки прибережні смуги  поверхневих вод  забруднені пластиковими відходами, допомогти в прибиранні пластика та надати висновки щодо переліку категорій  відходів на даній території .

Довідка: Пластикове сміття присутнє всюди: на землі, в морі й навіть глибоко на дні океану. Забруднення планети відходами пластика перетворюється на справжню екологічну катастрофу. Вони забруднюють ґрунт, ґрунтові води, річки, моря та океани, а у процесі їх спалювання в атмосферу виділяються найтоксичніші з відомих на сьогодні органічних сполук – діоксини. Близько 1/3 виробленого пластика йде не на переробку, а у Світовий океан. В океані пластик перетворюється на мікрочастинки, тобто мікропластик, який з’їдають риби та інші морські тварини. Разом із морепродуктами і рибою мікропластик потрапляє до нашого організму, завдаючи нам непоправної шкоди. Крім того, пластик поглинає токсичні хімічні речовини з морського середовища, а потім виділяє їх, коли його з’їдають риби або морські ссавці.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН