Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Першокурсники одного з факультетів ХДУ познайомилися зі своїм навчальним закладом

Зустріч стала особливою для молоді, адже подолавши нелегкі ЗНО та етапи вступної кампанії, вони вибороли право називатися студентами одного з найпотужніших закладів вищої освіти – Херсонського державного університету.

Тема зборів стосувалася адаптації студентів набору 2019 року до навчання у вищій школі. Адже одне з першочергових завдань викладачів та адміністрації вишу – допомогти студентам призвичаїтися до нових вимог і порядків та нового етапу у їхньому житті.

Із вступним словом до присутніх звернулася декан факультету Наталія Кушнір. Вона подякувала студентам, що вони обрали саме Херсонський державний університет та висловила сподівання, що у них буде гарна нагода пересвідчитися, що вони зробили правильний вибір. Адже сьогодні ХДУ – це понад 100 років досвіду, значна кількість успішних та знаних випускників, які прославляють виш не тільки в Україні, а й далеко за її межами.

Виступаючи перед першокурсниками та їх батьками обраний ректор ХДУ Олександр Співаковський наголосив, що цього року до університету прийшов дуже якісний склад студентів. «Для нас – це певний виклик: діти з доволі високими середніми балами. Більше того, є студент – Михайло Новіков – із балом 200! Дуже важливо, що ви обираєте саме ХДУ, адже ім’я і репутацію університету створюють його випускники, тому ми зацікавлені в тому, аби вони були успішними», – зазначив очільник вишу. Олександр Володимирович акцентував увагу, що цьогоріч збільшилась кількість студентів, які вступили на дефіцитні спеціальності, які конче потрібні у школах: вчитель фізики та математики.

Також він наголосив, що в університету створені всі умови аби молодь пройшла шлях через диверсифікацію: отримати гарну освіту. До того ж, факультет має потужну базу практик, контакти з іноземними вишами, потужні зв’язки з провідними українськими університетами. «І це дає можливість тут капіталізуватися. Ми побудували систему так, що кожен може обрати свій шлях: академічний – кафедра завжди чекає; науковий – захист дисертацій; бізнес – ми працюємо з певним рядом ІТ-компаній», – прокоментував Олександр Співаковський.

Після інформаційної частини присутні мали змогу поставити хвилююче питання, уточнити незрозумілі моменти. Збори продовжилися у групах, де студенти поспілкувалися з кураторами та своїми одногрупниками.

А наостанок першокурсники мали можливість познайомитися зі студентами старших курсів та отримати інформацію «з перших вуст».

Тож перше знайомство з університетом пройшло успішно. Надалі на тепер вже повноцінних студентів чекає святковий концерт з нагоди дня знань у ККЗ «Ювілейний».

Прес-центр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН