Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Військовослужбовці 57-ої бригади стали шефами Новокаїрської школи

На вшануванні пам’яті кошового отамана Костя Гордієнка на Кам’янській Січі командування 57-ої бригади та адміністрація Новокаїрської загальноосвітньої школи  Бериславського району прийняли рішення про співпрацю.

Окрема мотопіхотна бригада зараз дислокується на території Нової Каховки. Створена у найтяжчий момент новітньої історії України – 2014 року. У листопаді почалось формування батальйонів територіальної оборони у місті Кропивницькому, які увійшли до 57-ої бригади. Вже на початку 2015 року військовослужбовці брали участь в боях на території окупованого Донбасу. У травні цього року Указом Президента окремій мотопіхотній бригаді присвоєно ім’я Костя Гордієнка.

Наприкінці липня армійці прибули на місце поховання кошового отамана – Кам’янську Січ, щоб вшанувати пам’ять засновника двох Січей нижньодніпровського козацтва, співавтора «Конституції Пилипа Орлика».

«Кам’янська Січ – славетне місце, кузня справжнього українського козацтва, мужніх та незламних, волелюбних воїнів. Крім того, Кам’янська Січ славна тим, що саме тут є могила кошового отамана Костя Гордієнка. Військовослужбовці вшанували пам’ять Костя Гордієнка покладанням квітів. До заходу долучилися представники органів місцевого самоврядування Херсонської області та школярі. Для всіх було проведено екскурсію по Кам’янській Січі, а у фіналі заходу командуванням 57 бригади та директором Новокаїрської загальноосвітньої школи було прийнято спільне рішення щодо співпраці та шефства», – йдеться на сторінці 57-ої бригади у «Фейсбуці».

Зусиллями депутата обласної ради Ігоря Йосипенка учні змогли взяти участь в урочистому заході, поспілкуватись з армійцями. Новокаїри – одне з базових сіл, де підприємство «Злато Таврії» орендує землі. Розвитком території Бериславського району займається засновник сільськогосподарської фірми Ігор Йосипенко, а також просуває ідею перетворення пам’ятки історії та археології на туристичний центр.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН