Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Черговий відкритий діалог Юрій Гусєв провів з жителями Іванівського району

Продовжується цикл зустрічей голови облдержадміністрації Юрія Гусєва з мешканцями населених пунктів області, під час яких відбувається відкритий діалог з питань розвитку районів та їхніх проблем.

Так, 17 серпня відбулася комунікативна зустріч очільника області з жителями Іванівського району.

Зокрема, мешканцями району було піднято питання стосовно функціонування Трохимівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, роботу якої було відновлено після оптимізації згідно з рішенням суду.

Жителька села пані Тетяна звернулася до голови облдержадміністрації стосовно забезпечення школи робочими кадрами та матеріально-технічним обладнанням.

«Школу потрібно відновити і крапка. І питання не стоїть скільки там навчатимуться учнів. Школа має бути і першого вересня прийняти учнів на навчальний рік», – підкреслив Юрій Гусєв.

Питання освіти турбувало й представників інших населених пунктів, які були присутні на зустрічі.

Крім того, жителів району цікавили такі теми, як призначення військового збору, розпаювання землі, а також питання щодо надання теплих кредитів, адже ціна на вугілля та газ дуже велика.

Окрему увагу громада району звернула на ситуацію з районною лікарнею, де наразі заборгованість по заробітній платі складає 1,7 млн грн і тому працівників вимушені відправити у відпустку за власний рахунок та скорочувати персонал.

Юрій Гусєв невідкладно надав доручення директору Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктору Короленку наступного тижня терміново направити комісію до районної лікарні для опрацювання цього питання.

У ході діалогу із керівником області місцевих жителів також турбували питання ремонту доріг та контроль за перенавантаженими вантажівками, що завдають прямої шкоди дорожньому покриттю.

«Я вважаю, що не варто використовувати кошти на ямковий ремонт, який через декілька місяців зникає. Нам треба робити капітальні дороги, які залишаються надовго. Безумовно, нам також треба контролювати вагу тих вантажівок, які їздять по тим дорогам, щоб вони їх не вбивали за один сезон. Це те, що ми зараз робимо і повірте, що Іванівський район є на порядку денному по ремонту доріг», – наголосив Юрій Гусєв.

Користуючись нагодою очільник області ознайомився з роботою Іванівського міжрайонного управління водного господарства та Іванівською загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів №2.

У свою чергу, громада Іванівського району подякувала Юрію Гусєву за конструктивний, емоційний та відвертий діалог, висловивши прохання відвідувати населений пункт кожного року.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН