Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мовлення українських ЗМІ на півдні і в окупованому Криму – питання національної безпеки, – Юрій Гусєв

Сьогодні під час неформального спілкування з журналістами голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв прокоментував питання, яке стосувалось відключення аналогового мовлення у віддалених селах Херсонщини.

З вересня минулого року на більшій частині території України перестало працювати ефірне мовлення. ТВ-сигнал подається з «цифри». Якщо містяни в більшості не відчули переходу (у багатьох встановлені супутникові антени або ж отримають сигнал від кабельного провайдера), то мешканці сіл залишились без сигналу. У населених пунктах, які розташовані поряд з окупованим півостровом, приймають російські телеканали.

«Мовлення центральних українських телеканалів на півдні – важливе питання національної безпеки України. Знаю, що над його вирішенням працює Національна рада з питань телебачення і радіомовлення спільно з міжнародними партнерами. Ведуться роботи зі зведення телевеж для трансляції українських телеканалів не лише на територію Херсонщини, а й на окупований Крим. Я всіляко сприятиму цьому процесу», – сказав Юрій Гусєв.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН