Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховська міська рада направила гарантійного листа Посольству Японії в Україні

На 64-й сесії Новокаховської міської ради було прийнято рішення «Про направлення гарантійного листа Посольству Японії в Україні»

Про сутність такого незвичного для діяльності міської ради питання депутатам доповіла начальник відділу проектів виконкому Наталія Біла.

Ще влітку минулого року ново каховська Центральна міська лікарня подала документи до посольства Японії щодо участі у грантовому проекті «КУСАНОНЕ» Уряду Японії. Для цього був підготовлений відповідний пакет документів, який був переданий до посольства Японії у Києві.

В середині липня до Нової Каховки прибув представник посольства, який повідомив, що наша заявка потрапила до другого туру конкурсу. Але для цього потрібно було надати додаткові документи. Один з них гарантійний лист засновника лікарського закладу щодо гарантій використання обладнання за прямим призначенням на безоплатній основі і саме в тому закладі, якому обладнання буде надано. До слова, приміщення, у якому планується встановлення апаратури УЗД, за вимогою японців повинно бути на першому поверсі і мати доступ для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Вартість обладнання, яке планують отримати у лікарні Нової Каховки, а саме надсучасної установки ультра-звукового дослідження хворих, становить біля 2 млн. грн.

Коментуючи цей проект рішення міський голова Володимир Коваленко зазначив, що хоча саме обладнання для міста не буде коштувати ні копійки, але його обслуговування та утримання потребує додаткових коштів, які прийдеться вишукувати міській владі.

Депутати одноголосно підтримали цей проект рішення, доручивши міському голові підписати його і направити до посольства Японії в Україні.

Новокаховська міська рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН