Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З-під Одеси планують запустити поромну переправу до Італії

Із Чорноморська, що під під Одесою, в італійське місто Барі можуть запустити поромну переправу. Про це повідомляє сайт Пасажирський транспорт.

Що у планах?

Питання відкриття такого регулярного морського сполучення обговорювалося під час робочого візиту делегації українського уряду до Італії. Про плани запуску поромної переправи Чорноморськ – Барі повідомив заступник Міністра інфраструктури України Віктор Довгань.

За словами Довганя, обговорювали актуальні питання співробітництва України та Італії в галузі транспорту. Серед ключових питань – налагодження регулярного морського сполучення (поромної переправи) Чорноморськ – Барі, а також надання Італією додаткових квот на автомобільні перевезення з України.

Як зазначається, збільшення обсягу економічного співробітництва з Італією вимагає налагодження ефективних транспортних комунікацій, а нинішня квота універсальних транспортних дозволів Італії (без залізничних платформ) на 2019 рік становить 14,5 тис. одиниць, що не цілком відповідає потребі українських перевізників. У нових домовленостях ідеться про додаткові 1300 дозволів, які передадуть Мінінфраструктури восени 2019 року.

Що варто знати про Барі?

Барі (Bari)  — приморське місто в Південній Італії, центр однойменної провінції. Це один з найбільш значущих міст регіону поряд з Неаполем, великий туристичний і економічний центр, морський порт. Барі, як і багато італійських міст, має багату, довгу історію, тому тут багато старовинних пам’яток, пам’яток архітектури. Порт міста є найбільшим пасажирським портом Адріатичного моря.

Місто Барі розташоване на узбережжі Адріатичного моря між містами Джовінаццо — на півночі, і Мола-ді-Барі — на півдні в центрі великої рівнини. Хоча деякі схили досягають 131 метр над рівнем моря.

Клімат — середземноморський, з м’якою зимою і жарким, сухим літом. Пляжі міста Барі це окремий спектр розваг. Окрім купання в морських водах, на пляжі можна підібрати для себе будь-який вид відпочинку. Це і всілякі спортивні і дитячі майданчики, затишні прибережні кав’ярні і багато іншого.

Барі дуже відоме в релігійному середовищі — тут спочивають мощі святого Миколая Чудотворця, що зробило його одним з центрів православної церкви в Європі.

#Шотам

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН