Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні — порятунок, схожий на вбивство

Зазвичай, поліцейських, котрі виїжджають на термінові виклики, вкрай важко чимось здивувати – всього встигли набачитися. Але 52-річному мешканцю Херсона таки вдалося їх вразити. Ще й як! Отже, вчора, 21 червня, близько одинадцятої години вечора перехожі побачили вражаючу картину: з вікна квартири на п’ятому поверсі житлового будинку по вулиці Тираспольській просто їм на голову летів посуд та всіляке інше кухонне начиння. Вони негайно зателефонували на 102. І для припинення побутового хуліганства за вказаною адресою з Херсонського відділу Національної поліції надіслали патруль.

Під’їхавши, патрульні піднялися на п’ятий поверх, і зайшли у квартиру – її двері виявилися відчиненими. А там побачили страшне: на підлозі сиділа скривавлена жінка, її тримав за горло чоловік, і поруч лежав кухонний ніж. На перший погляд, правоохоронці зіткнулися чи то із захопленням заручниці, чи то із замахом на вбивство. Але вони спершу вирішили достеменно розібратися в ситуації, а не кидатися відтягувати імовірного убивцю від імовірної жертви. І тим…врятували «жертві» життя.

Як розповів господар квартири, його дружина вечором пішла на кухню мити посуд. Та незабаром звідти він почув звук падіння тіла, і поспішив на допомогу. Побачивши, що жінка задихається, глава родини спробував зробити їй штучне дихання. Але це не подіяло: повітря просто не доходило до легень, наче щось йому заважало – так буває, якщо людина вдавиться шматочком їжі, і він застрягне в горлі. Тут херсонець, котрий не один рік працював капітаном на суднах дальнього плавання, і згадав інструктаж, що потрібно робити у подібних випадках.
Він схопив ножа, і його вістрям з другої спроби прорізав жінці трахею на горлі (хоч лікарі кажуть, що для трахеотомії правильно було колоти, а не різати). Аби туди проникало повітря, вставив до трахеї звичайну пластикову трубочку, якими комплектують пакети з соком, і далі тримав «половину» у стабільному положенні. Не маючи змогу відпустити її, він просто брав на кухні предмети, до яких міг дотягнутися руками, і кидав у вікно, б’ючи таким чином на сполох. Його розрахунок справдився: допомога прийшла, і ця історія для обох членів подружжя закінчилася добре – жінку доправили до міської клінічної лікарні імені Карабелеша. Хоча спогадів про порятунок, схожий на вбивство, правоохоронцям тепер надовго вистачить.
Сергій ЯНОВСЬКИЙ

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН