Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині проводяться профілактичні заходи на пасажирському автомобільному транспорті «Автобус – 2019»

13 червня, в облдержадміністрації відбулась нарада з питання організації профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті «Автобус – 2019» під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Сергія Тригуба.

Так, на автошляхах Херсонської області з 5 червня по 5 липня проводиться комплекс заходів задля підвищення безпеки дорожнього руху, попередження та запобігання аварійності на пасажирському автомобільному транспорті під час виконання пасажирських перевезень автобусами, дотримання перевізниками та водіями вимог законодавства в сфері автомобільного транспорту.

Начальник Чорноморського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки Ігор Пастух поінформував, що у зазначений період на автостанціях «ЮгЪ», АВ-1 та Приміській працюватимуть екіпажі, які перевірятимуть готовність автобусів до відправлення та здійснення пасажирських перевезень за визначеними маршрутами. Також окремо інспектуватимуться напрямки курортних морських зон області.

Окрім того, працівниками управління патрульної поліції у Херсонській області будуть здійснюватися перевірки автогосподарств, а саме, журнали перевірок перед випуском автобусів на маршрути, технічного й медичного контролю.

Начальник управління податків і зборів фізичних осіб головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Кузьмін також додав, що з боку органів ДФС також систематично проводяться заходи щодо перевірки суб`єктів господарювання, які здійснюють пасажирські перевезення. Він зазначив, що у 2019 році вже було перевірено 30 підприємств і на кожне п`яте було складено протокол про адміністративні правопорушення у зв`язку з відсутністю державної реєстрації підприємства.

Разом з тим, перевіряється касова дисципліна та офіційне працевлаштування працівників автоперевізного підприємства.

Заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Тригуб, підсумовуючи обговорене під час наради, наголосив:

«Необхідно проводити контроль за здійсненням пасажирських автоперевезень систематично, звітувати вчасно, аби керівництво облдержадміністрації могло приймати відповідні управлінські рішення оперативно. Безпека перевезень повинна стояти на першому місці для автоперевізників, особливо у літній курортний сезон і на території прикордонних районів Херсонщини».

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН