Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні пройде благодійний марафон

3 травня у Херсоні відбудеться благодійний концерт за участі херсонських та українських вокалістів. Перед його початком у холі кіноконцертної зали «Ювілейний» буде розгорнутий ярмарок робіт учнів херсонських шкіл та вихованців дитсадків.

За кошти, виручені від концерту, буде закуплений апарат для відділення онкогематології Херсонської обласної дитячої лікарні та комплектуючі.

Ініціатором благочинного марафону став депутат обласної ради Юрій Рожков. Як голова постійної комісії з питань комунальної власності він відвідує соціальні об’єкти, що перебувають у спільній власності громади. Під час одного з візитів до обласної дитячої клінічної лікарні він поспілкувався з завідувачкою відділення онкогематології та з матусями дітей, котрі боряться з важкою недугою.

«Я був вражений тим, що діти повинні чекати по 6-7 годин у черзі на прийом хіміопрепаратів, оскільки відділення не має апарату для автоматичного введення ліків у кровоток. Також потрібні комплектуючі, бо вони є одноразовими. Від того, що діти чекають, збивається цикл лікування, і це погіршує їхній стан. Я поспілкувався з благодійниками, з нашою відомою вокалісткою Лізою Волощенко та її татусем і запропонував провести концерт за участі херсонських та українських зірок. Артисти погодились виступати безкоштовно. Управління освіти міської ради та 150 навчальних закладів підтримали нас. Я вдячний всім, це дає відчуття, що Херсон – єдина родина», – сказав Юрій Рожков.

Планується, що під час концерту обладнання, придбане від продажу квитків, вручать завідувачці відділення онкогематології дитячої лікарні. Благодійний ярмарок триватиме з 15 до 17 години. Кошти, які отримають від продажу дитячих поробок, теж будуть передані до відділення.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН