Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

День Чорнобильскої трагедії в музеї історії Нової Каховки

День Чорнобильської трагедії — це чорний день в історії нашої Батьківщини. Він і зараз продовжує хвилювати людей, адже ця катастрофа фактично нездоланна, оскільки головним наслідком є радіація, незрима й відчутна, пише Online Нова Каховка.

Так, до цього дня екскурсовод музею історії міста Наталія Ільницька спільно з ліквідатором наслідків аварії на ЧАЕС Олегом Білоусом провели історичну відео – годину «Чорнобиль трагедія ХХ століття» для учнів 7 класу ЗОШ №3.

Наталія Віталіївна розповіла присутнім про події того чорного дня та відвагу простих людей, які в екстремальних умовах стали героями. Своїм виступом гість музею Білоус О.Ю. передав дітям атмосферу двобою з ядерною стихією, розповів як працював на зведенні дороги через річку Прип’ять, а потім на укладанні асфальту безпосередньо біля самої атомної станції.

Захід супроводжувався відео-екскурсом «Стежками Чорнобильського лиха», завдяки якому присутні могли побачити наслідки трагедії одразу після вибуху та багато років потому.

Скорботні слова пам’яті, сумна статистика та документальні кадри фільму стали переконливими аргументами того, що кожен житель планети є причетним до процесів, які відбуваються в природі.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН