Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонцям презентували документальний фільм про історію Криму

“Крим. 25 років боротьби за Україну” – у Херсоні презентували документальний фільм з такою назвою. Це цикл 40-кахвилинних серій про політичне життя півострову з 1991-го року по 2016 рік. Знято дві серії, які є у відкритому доступі у соцмережах. Кореспонденти Суспільного поспілкувалася з режисером і автором фільму.

Рустам Авдєєв, режисер фільму “Крим. 25 років боротьби за Україну” каже, що фільм створений на основі документів, відеоматеріалів з державного архіву України, газет (як українських, кримських, так і російських – фільм пов’язаний з російською агресією). Мета фільму, за словами авторів, – через історичні факти новітньої історії України показати, як будувався Крим з часу проголошення Незалежності до перших років окупації півострова. 

“Крим. 25 років боротьби за Україну” – це 25 серій. Одна серія – це один рік, говорить автор і продюсер Ібрагім Сулейманов. Тут розповідається, як півострів боровся за наповнення українським змістом.

За словами Ібрагіма Сулейманова, ідея розказати про політичне життя півострову за часів Незалежності України виникла 2017-го року і планували це як аудіоверсію. Переглянувши зібрані матеріали у жовтні минулого року разом з Рустамом Авдєєвим взялися створювати фільм.  

https://www.facebook.com/skifijantku/videos/2286100268171912/?t=0

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН