Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські дачники продовжують суперечку щодо понтонів

На новий причал у херсонському Гідропарку, який облаштувало комунальне підприємство “Гарантія”, зранку прийшли херсонці, які виступають проти того, щоб його замість старого пірсу використовували для відправлення суден на дачі. З цього приводу вчора херсонці збирали мітинг під будівлею міськради, зверталися до першого заступника Херсонського міського голови Ігоря Козакова. Чиновник пообіцяв під’їхати на новий причал, щоб побачити, що не влаштовує містян.

На причал прийшло близько десяти дачників, представники приватного підприємства, яке займається річковими перевезеннями зі старого причалу, Ігор Семенчев, керівник комунального підприємства “Гарантія”, яке побудувало новий причал. Між ними відбувся такий діалог:

“- Ви заявляєте, що будівля законна?

– Я не просто заявляю, а ви відповісте за кожне своє слово!

– Ось база даних, подивіться сюди!

– Ви все покажете на засіданні робочої групи, яку ви замовили.

– Ми будемо все в міліції показувати!

– В поліції, прокуратурі, – всюди показуйте!”

Так спілкувалися приватний перевізник, який надає послуги на старому причалі, та Ігор Семенчев, директор комунального підприємства Гарантія.

“Всі запевнення та інформація у пресі директора комунального підприємства “Гарантія” Ігоря Семенчева про те, що новий причал побудований для безкоштовного користування власниками суден, спростовується оцією першою угодою з фірмою “Дніпро-лайн”, де написано: виконавець надає на платній основі послуги замовнику по стоянці та швартуванню біля гідротехнічної споруди плавзасобів. Сума не вказана. Хотілося б дізнатися, чому за три мільйони бюджетних коштів для громадян створюють чергову платну послугу?”, – говорить Олег Павленко, приватний перевізник.

Ігор Семенчев, директор комунального підприємства “Гарантія”:

“Користування понтонним причалом сезонного використання для громади безкоштовне. Для перевізників-  одна гривя на рік. У цій угоді це необхідно, щоб вони могли провести розрахунки із податковою. Минулого тижня пройшло тестування – один корабель із 57-ма людьми на борту. Таких суден планується чотири. Ми дамо можливість дачникам обрати, де їм буде краще за ціною, комфортністю. Завтра тут з’явиться графік руху”.

Мешканці провулку Проточного, через який дачники дістаються старого причалу, підтримують появу нового.

“Ми звернулися до міста 2012-го року. Займались цим питанням. Влада пішла на зустріч. Побудували новий понтон, який не влаштовує дачників. Перевізник налаштував дачників проти, тому що на старому причалі в нього є під’їзд, люди із великими вантажами, всі ці авто їдуть нашим провулком, дорога повністю розбита. Провулок не пристосований для такої кількості людей. Ми опів на шосту ранку вже на ногах, тому що постійно їдуть машини, грає музика, сміття. Я вважаю, що місто зробило гарну альтернативу”, – каже Олена Конотопськова, яка підтримує появу нового причалу.

Проти нового причалу Володимир Шерехора. Каже, що на старому вигідна ціна:

“Вони мінімально платять 17 гривень на найвіддаленіші дачі, і 12, і 15 гривень, щоб дістатися до дачі. І що? Це перекрити і пустити ось тут? Якщо хочете, то конкуруйте з ними”.

Не влаштовує людей і огорожа, яку встановили між двома причалами. Херсонка Любов каже, що новий причал для неї не зручний:

“Мені візком там не зайти на баркас. Я вважаю: хай і ті, і ті працюють. Мені сподобається, то я їздитиму тут”.

Ігор Козаков, перший заступник Херсонського міського голови:

“Поки працюватимуть обидва причали, ніхто нічого не змінюватимете без рішення громади”.

Наталія Тимофєєва, Володимир Купрєєв

https://www.facebook.com/skifijantku/videos/278505706358352/

Суспільне: Херсон

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН