Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці відбувся семінар-тренінг з оптимізації шкільної мережі в об’єднаних територіальних громадах

Начальники управлінь та відділів освіти ОТГ області взяли участь у дидактичній грі, метою якої було створення оптимальної освітньої моделі. Семінар відбувається в рамках шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні».  Експертами виступили Войтек Мархлєвскі та Айдер Сеїтосманов.

«Херсонська область – дисперсна. Громади розташовані на великій відстані одна від одної. І хоча самі ОТГ добре працюють, але не взаємодіють між собою. Сподіваюсь, учасники семінару отримають теоретичні знання і практичні поради, як налагодити партнерство», – сказав Айдер Сеїтосманов.

Тренінг відбувся за підтримки Херсонського Центру розвитку місцевого самоврядування.

«Моделювання спроможної шкільної та дошкільної мережі зроблено для того, аби люди, дотичні до реформи децентралізації в освіті, мали змогу пройти це у грі, під час спілкування. А потім у громадах оптимізація не буде вже такою болісною», – прокоментувала радник з адміністративних послуг Центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Гуцоляк.

До цих процесів громади повинні йти підготовленими. Проведення таких практичних семінарів дає фахівцям галузі розуміння, як вибудовувати стратегію розвитку освітньої галузі.

«В нашому місті, та й по всій Херсонській області, є нестача фахівців, які б могли практично показати, як сформувати спроможну освітню мережу, скласти стратегію розвитку галузі. Так, ця частина є в Програмі соціально-економічного розвитку нашої міської ради, але тут ми зрозуміли, що це – лише частина цілісної стратегії. Тому тема семінару дуже актуальна для нас», – сказала начальниця відділу освіти Новокаховської міської ради Лілія Микитенко.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН