Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні студенти висловили своє бачення щодо рівня нарахувань стипендій

Про це на Фейсбуці повідомляє Олександр Співаковський, народний депутат України:

 – Близько доби тривало голосування щодо відсотка нарахування стипендій студентам бюджетної форми навчання. Дякую всім, хто долучився, студентам не лише Херсона, але і Вінниці, Києва, Харкова. Кожен Ваш голос важливий, бо саме ви, впевнений, творитимете історію незалежної, соборної та демократичної України. Опитування проходило у Телеграм-каналі та на Фейсбуці. За 24 години (+-) проголосувало 5230 у Телеграм-каналі та 587 у ФБ (369 – під постом, 218 – у коментарях, до речі, відбулось і 130 – поширень). В Інстаграмі був лише інформативний пост, бо молодь залюбки користується месенджером, в Інстаграмі викладаючи свої фото, а у ФБ – більш зріла аудиторія.

Результати голосування наступні (за добу): 
за 15 % – висловились лише 6 % голосуючих.
За 40% – 15%,
70% – 39%,
100% – 40%.

Ми спостерігаємо тенденцію, що більшість молоді та їх батьків бачать по іншому систему нарахування стипендій, вважаючи нинішню 40% – незбалансованою, а 70% чи 100% більш справедливою. Це живе голосування показало, як працює система вже 2 роки і як її сприймають.

Цікаві і коментарі при опитуванні: щодо мотивації контрактників-відмінників, щодо підвищення якості навчання, коли буде збільшено відсоток тих, хто отримує, тоді студенти більше приділятимуть увагу навчанню, а не пошуку роботи. 
Хочу зазначити, результати опитування будуть узагальнені та уважно розглянуті на черговому засіданні Комітету Верховної Ради України з питань науки та освіти, кожен з членів Комітету матиме змогу ознайомитись та висловити свою точку зору. Висновки будуть внесені до проекту рішень парламентських слухань, які відбулись у квітні. Вважаю, що голосування потрібно продовжити до п`ятниці, а потім підбити остаточні підсумки. 
Студентство понад усе!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН