Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Для комфортної доставки херсонців до дач потрібно ще 2 катери

Для комфортної доставки херсонців до дач на Дніпрі необхідно, щоб на рейс виходили п’ять теплоходів. Зараз працюють три катери, два – в неробочому стані.

Обслуговуюче підприємство «Херсонкомунтранссервіс» взяло участь у конкурсі з надання послуги з ремонту пасажирських суден. Навігація на Дніпрі розпочалась 2 квітня. У будні дні перевезення пенсіонерів та інших пільговиків здійснюється безкоштовно, у вихідні – послуга платна.

З 2 по 5 квітня послугами річкового транспорту користувались близько тисячі пасажирів щоденно, у суботу та неділю – лише 300 осіб. Квиток до дачних ділянок на Дніпрі та притоках коштує 30 гривень. На рейс виходили три теплоходи, але цього недостатньо для забезпечення всіх маршрутів.

«Ми забезпечили трьома катерами три напрямки, які були заплановані з урахуванням пасажиропотоку минулих років. Але є потреба на даний час додати ще два теплоходи. Звертаються херсонці з проханням збільшити перевезення у вихідні дні до дач на річці Кошовій, на острові Карантинному та за залізничним мостом», – сказав директор «Херсонкомунтранссервісу» Павло Макейчик.

Поки катери пришвартовані на причалі. Як повідомив Павло Макейчик кореспонденту «Українського півдня», на ремонт «Арарату» та «Домбаю» виділені з міського бюджету 350 тисяч гривень. Судноремонтні компанії оцінюють вартість ремонтних робіт у 2 мільйони гривень.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН