Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині відкрили нову сільську амбулаторію

В рамках реалізації ініціативи Президента України Петра Порошенка у селі Білозірка Вітовського району сьогодні, 5квітня, було відкрито нову амбулаторію. Її спорудження тривало протягом чотирьох місяців. Попри несприятливі погодні умови, в яких якраз і тривала реалізація проекту, підрядникові вдалося здати об’єкт вчасно. Нагадаємо, це вже третій з чотирнадцяти запланованих на перше півріччя закладів охорони здоров’я. У другій половині 2019 року передбачається проектування та спорудження іще тринадцяти аналогічних установ на території Миколаївської області. В цілому по Україні свої двері для пацієнтів мають відкрити понад 500 амбулаторій. І це лише за першою хвилею.

Керівник апарату Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Демчук, який приїхав привітати Білозірців з відкриттям центру первинної медико-санітарної допомоги, нагадав, що протягом останніх двох років завдяки спільним зусиллям обласної і районної влади Вітовщина почала розвиватися.

«135 вулиць освітлено. За два роки. І це нове освітлення. В вашому населеному пункті також. Поставлено тринадцять водонапірних веж. У сусідньому Первомайському протягом сімдесяти років не було води. Це п’ять вулиць. Тепер водопостачання забезпечено. Аналогічний проект реалізовано у Грейговому. З’явилися опорні навчальні заклади, ремонтуються дороги. Активно продовжується запровадження альтернативного опалення. Це сталий розвиток»,- зазначив Олександр Демчук. Крім того, заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Валентин Гайдаржи та керівник апарату облдержадміністрації Олександр Демчук вручили головному лікареві Білозірської амбулаторії ще й ключі від нового автомобіля.

Миколаївська обласна рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН